Teresa Kok berkokok lagi (2)..

September 23, 2008

Dalam Buletin Utama TV3 dan mStar, Teresa Kok menafikan kenyataannya yang mengatakan makanan yang diberi kepadanya seperti makanan anjing.. malahan beliau berkata wartawan Utusan cuba memutar-belitkan kenyataannya.

Selanjutnya, beliau berkata.. dia hanya mengatakan makanan tersebut ‘baik sedikit’ dari makanan anjing.

Bagaimana pula dengan temuramah berikut sejurus selepas dia dibebaskan? Cuba dengar elok-elok ayat dari mulut Teresa pada minit ke 3.54..

Bukankah Teresa mengatakan perkataan.. food served ‘similar’ to dog’s food? Bukankah perkataan tersebut jika dialih-bahasakan ke Bahasa Malaysia bermaksud sama @ bersamaan ? Adakah maksud ‘bersamaan’/’similar’ itu sama dengan maksud ‘baik sedikit’?

Ayat yang paling baik untuk Teresa.. YOU REALLY SUCK ! TERESA..

Terdapat dua penipuan yang utama oleh Teresa..

1.  Menafikan pernyataan bahawa dia menyamakan makanan dalam tahanan, yang dihidang kepadanya, sama seperti makanan anjing.

2.  Mendakwa diberi nasi bersama telur, mentimun dan sedikit kuah.. padahal hari ini beliau juga mendedahka yang beliau juga diberi lauk ayam, ikan kembung dan sayur-sayuran.

Kenapa mahu menipu Teresa? Nampak sangat anda cuba membuat provokasi agar rakyat marah kepada kerajaan sekarang, ..anda mahu rakyat lihat kerajaan sekarang buat zalim pada banduan.

Kenapa nak cakap berbelit-belit Teresa woii.. mahu ‘telur’ yang best kah? Kalau nak.. Lim Kit Siang boleh bagi, kalau nak yang power lagi.. mintak aje dengan Karpal Singh.

Teresa berhasrat untuk memanjangkan kes penahanannya ke mahkamah dan membuat saman kepada Utusan, saya berharap agar pihak berkenaan dan kerajaan dapat menyaman kembali Teresa ini.. atas dakwaan cuba menghina pihak penjara dan kebebasan media melaporkan berita. Ambil saja klip video diatas sebagai bukti..

13 Responses to “Teresa Kok berkokok lagi (2)..”

  1. Fazrul Says:

    Betul tu, jangan bermain dengan sentimen perkauman.. bahaya tu….entah lah nak cakap apa kat minah sorang ni…

  2. Piggy Singh Says:

    Salam Cekka,

    Ayam dan ikan kembung pun ada, tapi ngape tak mentioned, rasa saya Theresa mintak menu itik gantung.

    Inilah dinamakan politik huru-hara, saje nak bikin kecoh untuk dapatkan publisiti supaya dinobatkan jadi heroin.

    Rasenye nak juga dengar komen bang Nuar, tapi tak menjelma. Dok sibuk frog hunting atau malu nak tunjuk diri.

  3. vinnan Says:

    Perkataan ‘similar’ tidak bermaksud sama.Perkataan sama bermaksud ‘same’ dalam Bahasa Inggeris.
    ‘Similar’ lebih pada maksud bersamaan atau serupa. Jadi perkataan similar adalah digunakan dalam konteks bandingan. Jadi apabila Y.B.Terasa Kok menyatakan bahawa makanan yang dihidangkan semasa tahanannya adalah ‘baik sedikit’ dibandingkan dengan makanan anjing dia hanya memberi penjelasan tentang issua ini

    Inilah akibat tembak sebelum siasat dan bodoh sombong.


  4. Dear Cekka,

    I just wanna write the same topic, but hey you have done a great job. It hurt my feeling when she said the food that ordinary people like me taken for lunch and dinner was compared to dog food. Maybe I will suggest to the police to ensure she get the menu of grill pig and bah kut teh if she really going to the prison next time.

    Keep on writing, bro.

  5. ashportal Says:

    ko jgn nak jadi bodohla Vinnan dan jgn nk kate kami bodoh sombong, sape yg sombong??ko pikir balik elok2 brape ramai yg miskin kt luar tu, ade yg makan nasi dgn garam je tau, garam tu campur dgn air panas pastu hirup buat ala2 sup tapi mane ade sup pun, garam je la. so kalu Teresa ni kate makanan similar to dog food, wat about people yg makan lebih teruk dari dia makan dlm tahanan, org2 yg xmampu dan miskin terasa hina la, yg miskin akan rase makanan mereka ni tahap makanan anjing je.

    Skrang ni issue dia bukan perkataan “similar” atau “sama” atau “bersamaan” atau “serupa”, tapi issue dia Teresa ni xde sensitiviti langsung. dia ckp pakai sedap mulut je. kalu ye pun makanan xsedap, ckp xsedap sudahla, knape sampai nk sebut anjing?? bagitau aku Vinnan knape nk kena “similar” dgn anjing jgak??

    Dia masuk ISA pun sbb dia xde sensitiviti, pastu dah kluar ISA masih lagi xde sensitiviti,so ko xpayah susah2 nk defend dia la, org yg bodoh pun tau dia tngah gelabah nk cover diri sbb dah buat salah inikan pula ko yg pandai, tentu ko bole menilai dgn lebih baik.

    Org mcm dia tak layak memimpin sbb dia tidak berjiwa rakyat, dia xpernah rase miskin dan susah, tu sbb dia bole ckp mcm tu je….ko pikirla elok2…ko nk pemimpin yg mcm tu ke??

  6. PakTua.com.kim Says:

    brader gua rasa2 lah teresa Pork nie hr2 mkn pork tu pasai lar dia marah sgt ( hari2 tulo … hari2 tulo lain hari kita makan pork ye teresa… masuk balik kan bagusss….

  7. Otai BN Says:

    Kepada vinnan kalau tak tau bahasa inggeris jgn belagak pandai…. same maksudnya sama, similar maksudnya serupa…. jgn cuba menegakkan benang yg basahhh… mengaku saja yg teresa tu memenag kaki pembelitttt…..

  8. hazremi Says:

    baru semalam makan telur rebus…malunya aku makan makanan anjing…

    lain kali kalau teresa ni maasuk penjara,bagi la dia makan roast boar

  9. Songkok Hitam Says:

    Nampaknya beliau masih gagal sebagai bangsa Malaysia kerana tidak berupaya menggunakan bahasa bangsanya sendiri. Terjajah bahasanya (linguistic imperialism).Kenapa bahasa asing yang perlu digunakan. Kita bangsa Malaysia bukankah sudah ada bahasa sendiri (bahasa Malaysia). Ini bukan soal antarabangsa atau tidak tetapi soal sama ada kita bangsa berjiwa besar atau sebaliknya. Sebagai pemimpin beliau perlu tunjukkan teladan yang baik dalam berbahasa. Menjilat bahasa asing dan meludah bahasa sendiri adalah sikap yang tidak perlu. Diharap ini sebagai teladan untuk kita semua. Memang pelampau dia ni. Berubahlah…

  10. Sekolah Atap Says:

    si Teresa ni ada dua mulut, yang satu dah digunakan dan yang satu lagi belum digunakan… selagi kedua-dua mulut tersebut tidak digunakan selagi itulah dia kuat menyalak.. hehe

    ———————————————
    Ha..ha..ha..
    Tak balance.. berat sebelah, sebab tu mulut suka kepoh..

  11. tak tahu lah Says:

    so camner skarnag? dah nampak ker sapa yg suka2 mengapi2kan sentimen perkauman, sapa yg mengapi2kan orang2 kerajaan dan bukan kerajaan, ahli parliment selangor kan, selangor skarng ni sape pegang? ini baru sikit.

    so selepas ni bila mrk2 ni mnjadi pucuk pimpinan malaysia mcmana lah agaknyer?

  12. clemenza Says:

    biasa la..ada org sokong yg lain plak bantah..knapa dia ckp similar dan pastu dia ckp similar to dog food plak..knapa tak chicken,cow,tiger food ke..nmpak sgt anjing 2 kotor bg dia..sape yg byk bela anjing,diaorg dgn vinnan kan..klu kita anjing tu tak kotor lg maybe no.2..no.1 babi…klu dia pn dh ckp anjing 2 teruk,babi lg teruk lakan..knapa dia tak ckp similar 2 pig food?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: