Siapa konspirator sebenar politik Malaysia?

September 11, 2008

Ini adalah keadaan Pak Lah yang tensen dan blurrr.. tak tahu nak buat apa lagi. Isu sumpah dah senyap, kes exco Perak pun tak jadi.. Mahathir pula nak masuk UMNO balik.. Rakyat dah minta aku berundur, tapi bisnes anak aku tak bagus lagi.. menantu aku pun tak jadi ketua pemuda lagi. Aku pun nak cari duit juga.. Jeane aku kuat jugak shopping.. mana boleh kalah sama itu bini Najib.

Ini pula keadaan Anwar yang tengah rileks, Wan Azizah pula urut belakang suami dia.. oh yeah.. aku nak release tensen, sebab dah terlepas dari kena masuk jail.. rilek dulu, lepas ni kena pikir strategi terbaru.. aku nak kelentong apa lagi yer.. Bush pun dah bagi 3 billion, kayalah aku. Mana pegi ‘jambu’ aku nii.. pandailah aku kelentong Jijah ni nanti.

Ini pula keadaan Dr Mahathir yang malu-malu kucing.. nak masuk UMNO, jadi ke tak jadi. Heh..heh.. habislah korang nanti, aku kerjakan.. Pak Lah dan Anwar kena berjaga-jaga lah selepas ni. Aku ni banyak muslihat.. orang lama katakan.

Ini kenyit mata Lim Kit Siang.. heh..heh.. taktik dah menjadi, PKR dan PAS sudah kena tipu sama aku.. 16 September nanti, aku nak suruh Anwar dan Khalid buat ladang babi kat Sepang.. biar Melayu lari dari sana. Lepas tu biar orang-orang aku tinggal kat sana.. kick sama itu Melayu.. lepas tu kick pula Anwar sama Hj Hadi.. Kah..Kah..Kah.. Malaysia aku punya. Woit Lee Kuan Yew.. Be patient my friend.

Ini gambar Najib tengah bersedih.. apa pasal rakyat masih tak percaya kat aku, sumpah sudah buat.. minta maaf pun dah buat. Camne la masa depan aku.. ada can ke aku nak jadi PM? Pak Lah kata 2010, Anwar kata 16 September ni.. Ish.. ni si Mahathir pulak nak kacau daun. Melepas lagi lah jawabnya..

Ini pula Syed Hamid Albar.. don’t worry boss !! Polis dan tentera dah stand-by anytime.. Heh.. heh.. kalau Anwar tak jadi PM, Pak Lah mesti sayang aku punya.. naik gaji la aku.. masyuk beb, masyuk..

Ini keadaan Hj Hadi yang was-was.. Anwar ni betul ke tidak nii.. Anwar tu betul ke ada ‘affair’ dengan Saiful?.. tapi Anwar tu nampak ‘lebai’ semacam jer. Ish.. tak percaya aku kat mamat ni, tapi kena ikut jugak lah.. aku benci Umno lagi dari Anwar.

Ini lah keadaan Paul Wolfowitz yang tengah gembira sekarang nih.. Kah..Kah..Kah.. Anwar, kawan baik aku dah nak jadi PM Malaysia.. bagus jugak taktik aku guna Anwar nih. Lepas ni Yahudi buleh masuk ramai-ramai kat Malaysia, Anwar mesti pinjam IMF punya nak bangunkan Malaysia. Huh.. kasi Islam lemah kat sana.. lepas tu aku boleh ambik minyak Asia Tenggara !! Kaya lah aku.. jangan bimbang Anwar.. komisen kau ada punyer..

Ini pula  orang-orang kuat UMNO.. sedih dengan masa depan yang tak menentu. Woit geng.. camner ni? Habislah kita kalau Anwar menang.. payah nak cari makan lah. Itulah aku dah kata.. baik lompat jer masuk PKR, aku dengar Anwar nak bagi 100 juta seorang..

Ini pula orang-orang kuat PKR.. tengah ‘excited’ tunggu 16 Sept nii. Kalau Anwar menang nanti.. kita enjoy sampai pagi.. aku belanja kau minum kat pub dan disco, Anwar tak marah punyer.. ini kan negara kita punya. Anwar dah bagi ‘line clear’.. ini negara adil dan saksama, hak-hak asasi kita sapa buleh kacau.. Woitt !! aku dah booking Mercz baru, barulah ada class jadi YB..

Ini lah keadaan orang-orang kuat PAS.. tunggu dan lihat. Woit geng !! camner ni? rileks.. bos kita tak bagi arahan lagi.. Kau nak join Anwar ke nak join Hj Hadi? .. rileks.. tunggu dan lihat. Aku pening lah.. bos kata kita tak boleh kawan sama Lim Kit Siang, tapi dia boleh peluk-peluk pulak si mamat tuh. Aiseh.. pening aku..

Ha.. ha.. inilah aku.. si Khairy Jamaludin. My friends called me KJ.. Itu ayah mertua dan Najib, aku dah control.. cover line baik punyer sama Tingkat 4. Passport Anwar akulah yang bagi balik.. aku mau Anwar kasi pressure sama Najib… aku dah kaya dah sekarang. Tapi Anwar ini kepala besar sikit, mau lawan balik aku yea? Don’t worry.. aku ada plan baik punya sama Anwar..

5 Responses to “Siapa konspirator sebenar politik Malaysia?”

  1. Fazrul Says:

    salam bro…

    Apa lak lawak kucing sama lembu ni.. heee.. anyway.. memang lawak… heeee..

    wa caya sama lu…

    Posa – posa juga tau…

  2. Sekolah Atap Says:

    Baguslah idea cekka ni… Tabik Springgggg..

  3. penulis_cyber Says:

    Ramai dah pandai melawak sebab tension ?

    GAP pun sama, lawak juga.

    Saya akan cari lawak juga….

    Salam Lawak.

    http://beritamalaysiakini.wordpress.com

  4. aberamly Says:

    CEKKA… U OTAK GILER. LAWAK HABIS…. BRAPA EKOR KUCING U ADA? MANA KUCING TOK MAT BUKIT BENDERA, KUCING GUAN ENG, HERO TAICHI DR KHOR TZU KOON….. BAGI LAWAK LAGI… BETUL HILANG TENSION. PATUTNYA CEPAT2 PILIHANRAYA LAGI…… ATAU PILIH HANTURAYA SAJA CEKKA… HAI… TAK TAU LAH…. RAYA NANTI APA CERITA. BILA DUIT DARI AFRIKA TU NAK BAGI DEKAT KATAK? KAT TAIWAN KE ATAU DI MANA?

  5. IRS Lawyer Says:

    There’s a problem with your side bar.. thought you would in all probability want to know


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: