16 Sept : Tunggu lagi 4 hari..

September 11, 2008

5 HARI + 4 HARI LAGI..

Mahkamah Sesyen menetapkan 24 Sept ini untuk mendengar hujah berhubung permohonan pendakwaan untuk memindahkan kes liwat terhadap Anwar ke Mahkamah Tinggi.

Hakim S.M Komathy Suppiah menetapkan tarikh itu ekoran bantahan terhadap permohonan itu oleh penguam Anwar, Sulaiman Abdullah. Beliau juga membenarkan permohonan Sulaiman untuk diberikan masa menyediakan hujah kerana mendakwa pihak pembelaan diberitahu mengenai pemindahan itu hanya 10 minit sebelum prosiding bermula pukul 10 pagi tadi.

Ikuti video Anwar semasa berada di Mahkamah Seksyen di Jalan Duta..

Sementara itu.. DS Anwar mengatakan peralihan kerajaan mungkin tidak dapat dilaksanakan pada 16 September ini, dan ditunda kepada 20 hb September pula.. ikuti artikel mStar selanjutnya.

p/s : Penyokong-penyokong PKR tentulah lega mendengar berita ini.. mereka bimbang jika jaminan terhadap DS Anwar akan ditarik balik. Sudah tentulah.. ayat-ayat stereotaip akan kedengaran pula.. arghh.. ini konspirasi BN dan mahkamah untuk menggagalkan sasaran 16 September.. Apapun, kita kena hormati keputusan mahkamah, dan harapnya ianya dapat dijalankan dengan telus dan adil.

Dalam situasi yang lain..

Majlis Tertinggi (MT) Umno hari ini memutuskan Datuk Ahmad Ismail digantung keahliannya dan dilucutkan hak-haknya dalam parti selama tiga tahun. Keputusan itu dibuat selepas MT mengadakan mesyuarat khas selama tiga jam di ibupejabat Umno di ibunegara hari ini.

MT yang mempunyai 48 anggota dan merupakan badan pembuat keputusan tertinggi Umno itu, dijadual mula bermesyuarat jam 2.30 petang. Mesyuarat khas itu diadakan ekoran kontroversi yang dicetuskan oleh ketua Umno Bukit Bendera itu, yang didakwa membuat kenyataan yang berbaur perkauman terhadap masyarakat Cina.

Sebelum itu, penyokong-penyokong Datuk Ahmad membuat protes secara aman dengan memasang kain rentang di luar bangunan sebelum mesyuarat MT BN dijalankan..

Ikuti berita selanjutnya [sini] dan [sini]..

p/s : Dah lah tu.. keputusan harus diambil. Kalau dah salah dan tersilap, kena juga dihukum.. Keputusan harus diambil agar keadaan tidak menjadi semakin parah. Datuk Ahmad wajar dikenakan tindakan berdasarkan kenyataan emosinya.. “terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya”.

Advertisements

2 Responses to “16 Sept : Tunggu lagi 4 hari..”

 1. Fazrul Says:

  Salam Bro,

  Thank you for the news… dasyat.. memang dasyat pergolakan politik Malaysia sekarang… Hmmmm…

  Sebagai rakyat yang prihatin kami berharap tidak akan terjadi sesuatu yang buruk pada bumi Malaysia ini…

  Salam..


 2. you’re actually a just right webmaster. The site loading pace is amazing.
  It seems that you’re doing any distinctive trick.
  Also, The contents are masterwork. you’ve done a magnificent process on this subject!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: