Dr Mahathir mahu kembali ke UMNO

September 9, 2008

Hal ini sememangnya dijangka kerana Dr M berasa kecewa dengan ahli-ahli UMNO yang tidak berani untuk mendesak Pak Lah agar berundur.

1.  Menjelang Perhimpunan Agong UMNO pada Disember 2008 ini nanti, Dr Mahathir akan bertindak untuk ‘turun padang’ membantu Tengku Razaleigh Hamzah mencabar PM Abdullah.

2.  Disamping itu, kemasukkan Dr M juga bermaksud untuk memberi sokongan kepada anaknya, Mukhriz, untuk bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO yang juga dimahukan oleh Khairy-Jamaludin.. menantu Pak Lah.

3.  Dr Mahathir juga akan turut membantu kempen Tan Sri Muhyidin Yasin untuk bertanding jawatan Naib Presiden Umno.

4.  Dengan kata lain, Dr M akan berganding bahu dengan Ku Li, Tan Sri Muhyidin dan Mukhriz untuk melawan keluarga Pak Lah. Dr M mahu kepimpinan Pak Lah dapat ditukar..

5.  Dengan memastikan kepimpinan UMNO ditukar, ianya juga bertujuan untuk memperkasakan kembali UMNO kelandasan asal setelah kepimpinan Pak Lah-Najib tidak berdaya menepis satu demi satu serangan dari Pakatan Rakyat. Dr M tidak mahu Pakatan Rakyat terus-menerus mengambil kesempatan diatas kelemahan kepimpinan sedia ada.

6.  Dan sudah tentu.. Dr Mahathir mahu menyekat kemaraan Anwar Ibrahim..

7.  Anda boleh lihat artikel Rocky’s Bru, Dunia Tiger dan A M Ubaidah..

p/s : Eloklah tu.. masalah UMNO hanya boleh diselesaikan oleh orang UMNO sendiri. Rakyat sekadar penyampai pesanan sahaja..

Advertisements

2 Responses to “Dr Mahathir mahu kembali ke UMNO”

  1. aberamly Says:

    CEKKA, ABE DAH AGAK DR M NAK PASTIKAN ANAKNYA MUKHRIZ ADA TEMPAT DALAM UMNO, SEKURANG-KURANGNYA KETUA PEMUDA. LEPAS TU MUNGKIN JAWATAN MENTERI KOT! BETUL TEKA ABE SEBAB POLITIK NI ADALAH “GAME.” KATA ORANG MARI KITA TENGOK SAMA MAKAN SAPA, SAPA KENA MAKAN. ABE ORANG BIASA TENTULAH HANYA “APA NAK MAKAN” DAN “DI MANA NAK MAKAN.” KALAU CEKKA BOLEH ULAS ABE SUKA SANGAT ( ABE RASA BOSS KITA TAU TU… KENAPA BOSS KITA TU TAK MAU NAK AMBIL PELUANG NI DENGAN DR M?)

  2. aberamly Says:

    SILAP TADI SEPATUTNYA “SAPA MAKAN SAPA, SAPA KENA MAKAN?”… KATA IBRAHIM PENDEK DALAM FILEM P RAMLEE… MARI KITA TENGOK SIAPA YANG KENA (SELEPAS BUAH DADU DILEMPAR).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: