Yahudi Amerika kesal dengan Anwar

August 31, 2008

Artikel ini diperolehi dari Jentayu, link disini atau baca jer kat bawah ni..

(1)  Sahabat baik saya di Washington DC, keluarga kepada sasterawan negara kita memaklumkan kepada penulis bahawa kumpulan pelobi Amerika bagi Asia Tenggara telah melahirkan kekecewaan mereka terhadap kemungkinan kegagalan Anwar menjadi PM pada 16 September 2008.

Mereka tidak yakin akan berlakunya perubahan drastik dalam tempoh 2 minggu ini. Yayasan Cohen, Yayasan Masa Hadapan malah American Jewish dalam satu forum di sana memaklum baru-baru ini, kan mereka tidak yakin pertukaran itu perlu dilakukan dan mereka berpendapat Anwar harus menunggu PRU13.

(2)  Dalam sesi soaljawab, peserta bertanya berapakah jumlah bantuan yang diberikan oleh Yayasan-Yayasan dan NGOs Amerika untuk membantu menaikkan Anwar sebagai PM di Malaysia?

Ada yang bertanya apakah Anwar akan mengalami nasib yang sama seperti Presiden Saddam Hussien yang dibantu berbillion-billion Dolar dalam Perang Iran-Iraq akhirnya menentang Amerika, atau akan mengalami nasib serupa Benazir Buttho, Presiden Shah Iran yang lari ke Amerika, Presiden Muzzaraf, Presiden Hamid Karzai ( bekas pekerja Exxon-Mobile di Amerika ) atau Presiden Gus Dur ( juga rakan baik Paul Wolfowitz ) ?

(3)  Kemudian penulis juga dimaklumkan oleh sahabat journalist di Jakarta memaklumkan ketidasenangan Ahli-Ahli Parlimen Indonesia kepada Anwar kerana seringkali menggunakan Gus Dur dalam banyak kali pilihanraya di Malaysia.

Terutama selepas pendedahan Ahli Parlimen Indonesia, Ade Nasution bahawa beliau tahu dengan siapa Anwar berjumpa di Jakarta, dan dengan kumpulan mana, menyebabkan timbul keributan dan kemarahan di kalangan Ahli Ahli Parlimen Indonesia kerana Anwar menggunakan Jakarta untuk memenuhi cita-citanya menjadi PM. Mereka mendeak Ade Nasution mendedahkan perkara tersebut kepada rakyat Indonesia.

(4)  Penulis berpendapat, Anwar telah cuba menyakinkan DAP & PAS bahawa dia akan berjaya membeli 30 MP BN menyeberang ke Pakatan Rakyat. Soalnya, jika inilah sikap Anwar ( membeli MP BN ), sudah pasti kepimpinan Ulama dalam PAS akan memandang keji perbuatan ini, melainkan Geng Ergoban ( Husam/Kamarudin/dsbnya) yang menyokong Anwar.

Tuan Guru Hj Hadi dikatakan telah bermimpi dan mendapat petunjuk untuk bermuzakarah dgn UMNO untuk kepentingan agama Islam dan umatnya, dan juga bangsa Melayu daripada musuh sebenar Islam (DAP & YAhudiAmerika).

(5)  Perhatikan tulisan Pemimpin PAS dalam Blog Anti Husam “…Dato’ Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang adalah seorang tokoh ulama yang dihormati dan segani oleh setiap kawan dan lawan dari dalam mahupun luar negara. Ilmu dan amalannya dikagumi oleh setiap orang. Bangun ditengah malam untuk bertahajud menjadi amalan rutinnya yang tidak pernah ditinggalkan. Nikmat bermimpi bertemu Rasulullah sudah berkali-kali dirasainya.

Solat Istikharah untuk membuat sesuatu keputusan ataupun mencari petunjuk adalah menjadi kewajipannya. Hinggakan untuk mendapat petunjuk Allah terhadap isu muzakarah PAS-UMNO pun Tuan Guru beristikharah selama tiga hari tiga malam.

Yang mana akhirnya Allah menunjukkan kepadanya betapa Surah Al-Anfal Ayat 60-62 menjadi sangat relevan terhadap isu tersebut. Itupun masih ada yang meragui ayat AlQuran tersebut hingga sanggup mengupah orang mencari hujah untuk menolak ayat tersebut…dengan alasan kununnya telah dimansuhkan….”

(6)  Husam menafikan konon dia tidak tahu hal muzakarah ini kerana dia tidak diberitahu walapun berjawatan Naib Presiden. Dalam hal ini Husam dan Anwar serupa = retorik @ tipu, mustahil Naib Presiden Parti tidak tahu apa-apa isu yang besar dalam parti!.

Di Seremban , sewaktu berucap Husam menyatakan tidak ada lagi Muzakarah/Muqabalah UMNOPAS, Husam menegaskan tidak akan berlaku dan ditutup bicara itu! Sudah jelas di atas, yang dimaksudkan ….ada yang meragui ayat Al-Quran….sanggup mengupah orang….menolak ayat tersbut…. sudah pasti ia ditujukan kepada Husam yang Liberal Islamnya ( membenarkan artis seksi ke Kelantan, membenarkan permainan snooker yang akan ada unsur judi )

(7)  Mengimbas kembali tahun 1998, Anwar sempat hadir merayakan sambutan Hari Kemerdekaan dua tiga hari sebelum dia dipecat. Anwar masih menjawab kepada para waratawan kononnya hubungan dengan Dr Mahathir adalah baik dan meminta orang ramai tidak mendengar khabar angin. Di hari-hari terakhir Anwar sebagai TPM masih menyanjung Dr Mahathir sebagai pemimpin idolanya dan gurunya, dan apabila Anwar dipecat segala-gala pujiannya yang melangit terhadap Dr Mahathir sekelip mata bertukar menjadi cacian dan hinaan…perkara ini juga akan berlaku ke atas DAP & PAS apabila Pakatan Rakyat terbubar.

(8)  Akhir sekali, Protokol Yahudi menyebut = …hendaklah hancurkan Islam dengan apa cara sekalipun , sebelum mereka menjadi lebih kuat….

(9)  Ucapan YahudiAmerika dalam kongres Yahudi di Amerika=…tiga kaedah digunakan oleh Amerika untuk menyebarkan “demokrasi” ke negara-negara luar iaitu pertama menggunakan kaedah ‘penyusupan masuk’,kedua menaja parti dan individu tertentu dalam pilihanraya dan ketiga ‘peperangan’.

(10) Ucapan Anwar di Amerika=…menolak negara Islam di Malaysia,

(11) Ucapan Anwar di PRU12=…menolak negara Islam…( depan PAS kecek lainlah )

(12) Dr. Wan Azizah=…tidak masuk akal jadikan Malaysia negara Islam…

(13) Karpal Singh = …langkah mayat saya jika mahu tubuh negara Islam…( Husam berani kah?)

(14) YB Zulkifli Nordin= …tiada siapa bantu dia semasa mempertahankan Kesucian Agama Islam dalam Parlimen apabila “dihantam” YB-YB kafirun dari DAP & PKR. YB Ketua Pemuda PAS yg duduk belakang YB Zulkifli diam membisu sahaja, isu tak glamour kot, kalau isu minyak dia bangunlah nak glamour kan, YB PAS Shah Alam yang pro-Syiah tu pula pi sokong DAP…)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: